Actualitat

Entrevistem a David Martín, entrenador del primer equip femení de waterpolo

En David Martín és l’entrenador del primer equip de waterpolo femení del Club des de la temporada 2016/2017 i responsable de les categories de formació femenines. Enguany, l’equip ha tornat a classificar-se per disputar la Fase Final de la XXIII Copa de S.M. La Reina Premaat i per aquest motiu volem que ens expliqui quines son les seves sensacions envers a l’equip i el Club:

  • És la teva tercera temporada com a entrenador del CN Rubí, com t’has trobat en aquestes dues primeres temporades?.

Sincerament, tot i que a nivell esportiu han estat dues temporades molt dures degut a que ens trobàvem a la primera fase de creixement de l’equip, a nivell personal han estat espectaculars. El CN Rubí és un club que et fa sentir com a casa i especialment la secció de waterpolo (encapçalada per Daniel Gómez) t’acull com un més de la família des del primer moment.

Respecte a l’equip, com ja he dit abans, les dues primeres temporades han sigut essencials per crear una base solida composada per jugadores molt joves.

  • Quin és el secret del creixement de l’equip en les darreres temporades?

Sens dubte, el creixement està basat en el treball diari de totes les jugadores que composen l’equip i la llibertat que tenim el cos tècnic per poder invertir minuts de joc en jugadores molt joves amb l’objectiu de fer-les créixer tot i que a vegades posi en risc els resultats a curt termini. Tot això no seria possible sense la gran col·laboració de les jugadores més experimentades que s’impliquen a fons amb elles i ens fan la feina molt més fàcil als entrenadors.

  • Amb quin moment et quedaries de la teva trajectòria al Club Natació Rubí?

Més que amb els moments viscuts m’agradaria pensar en tot el que podem aconseguir, s’ha de correspondre a l’ambició que tenen les nostres jugadores. Estic segur que ens espera un gran futur i encara estem al inici d’un llarg camí.

  • L’esport femení encara juga en desavantatge respecte al masculí. Què es pot fer perquè la societat canviï el xip?

Hem d’aconseguir ser un esport atractiu, agrair la repercussió que se’ns dona i lluitar per aconseguir-ne més per fer-nos visibles. Si aconseguim això, estic segur que rebrem el suport tant d’institucions com d’empreses amb ganes de compartir la nostra manera de fer, els nostres valor i la nostra actitud. D’aquesta manera farem veure que la igualtat d’oportunitats és l’única opció lògica. Qui no voldria reflectir-se en un equip treballador, amb esperit de superació, sacrificat i saludable? Crec que aquesta és una bona manera de que tots canviem el xip, la feina la fem però necessitem que se’ns vegi.

  • Quina anàlisi pots fer del waterpolo femení en general i al nostre club en particular?

És un esport amb un gran marge de creixement. El Club ho sap, aposta per nosaltres i som molt conscients que la intenció és apostar cada cop més perquè les noies responen d’una manera espectacular. El waterpolo femení esta creixent i el CN Rubí no vol quedar-se mirant, vol participar en aquest creixement i no quedar-se enrere.

  • Fins on pot arribar l’equip femení de waterpolo?

No ens volem posar sostre perquè aquesta lliga està plena de sorpreses. Som conscients de les nostres possibilitats i volem competir independentment del marcador. Després ja es veuran els resultats, l’important és que no parem de créixer.

  • Quines metes et fixes com a entrenador?

Només espero estar a l’alçada de les necessitats de l’equip que porti. El conjunt és el més important i espero poder aportar tot el necessari a cadascuna de les jugadores. Penso que aquesta és la feina de qualsevol entrenador, tant si estem a un equip de formació com si és una selecció que lluita per una medalla olímpica.

Moltes gràcies per la teva predisposició i molta sort per la Copa de la Reina que comença aquest proper divendres.